En vacker augusti-dag...


...träffar jag Josefine och Gabriel strax utanför Karlslunds Herrgård längs med Svartån i Örebro, här har vi bestämt plats för att fotografera det första ögonkastet och fotografera lite porträttbilder innan vigseln som sker senare under dagen. För det här är deras bröllopsdag!First look och porträtt.


Först möter jag en stilig Gabriel som nervöst väntar på sin brud i sällskap av sina marskalkar och vi placerar oss på en fin öppen (typ) plats där det första mötet kommer ske mellan paret. Efter lite bilder på grabbarna är det dags för brudens ankomst. Jag springer lite raskt för att möta Josefine som anländer lite längre bort med sina brudtärnor, redo för det första riktiga momentet på dagen! En kort promenad till mötesplatsen och vi går igenom några få detaljer och småsaker att tänka på som kommer göra upplevelsen mycket bättre och avslappnad, mindre stressig och som gör att det ser bättre ut på bild också. Exempel på tips som jag alltid brukar ge vid såna här stunder kan vara att gå något långsammare än normalt, att hålla brudbuketten (om det finns någon) vid lagom låg höjd för att inte dölja överkroppen och den fina klänningen, helst nedanför naveln (just detta kan vara svårare att komma ihåg pga nervositeten, och fullt normalt), vid kyssar så kan man se till att hålla kyssen några sekunder längre vilket gör att både jag får lite mer tid på mig att fånga fina bilder men brudparet hinner också njuta av stunden, tar man istället kortare pussar så kan man då ge flera i rad för samma resultat. Annat exempel på råd är åt vilket håll man ska vända sig så man vänder sig mot kameran och inte ifrån den, men mer än så lägger jag mig inte i då jag vill att interaktionen mellan paret ska vara så äkta och genuint som möjligt, och här brukar jag se när dom känner sig redo att gå vidare.


Vi fortsätter stunden efter det första ögonkastet med lite porträttbilder och dokumentation av interaktionerna med brudföljet, och en kort stund senare rör vi oss vidare mot vår transport och off we go till kyrkan!

Vigseln.


Kyrkan vigseln ska hållas i är ingen annan än S:t Nicolai (också kallad Nikolaikyrkan) i centrala Örebro, en fin majestätisk kyrka byggd redan på 1200-talet. Jag parkerar bilen i närheten och smyger in för att dokumentera ankomsten av all gäster som har redan börjat samlas. Längst in vid altaret står Gabriel och väntar på sin vackra Josefine som alldeles strax ska gå in genom portarna. På klockslaget och utan fördröjning så börjar orgeln spelas, och in kommer vackra Josefine. Blickarna möts mellan paret och nu är vigseln äntligen igång!


Vigseln hade en svensk-assyrisk karaktär och med innehåll av både svenska men också assyriska böner och små traditioner. Kyrkans atmosfär fylldes med kärlekens energi och glädjefyllda tårar då Gabriel och Josefine utbytte sina löften och bekräftade sin kärlek inför Gud framför sina nära och kära, och efter att sagt "ja" till varandra gick brudparet tillsammans ut men in i sin gemensamma framtid som äkta makar.

Utgång och gratulationer.


Som äkta makar kliver de nu ut ur kyrkan där de möts av den traditionsenliga riskastningen, o det var verkligen ett ösregn av ris som kom från alla håll! Även jag fick borsta av mig några deciliter ris från hår och kläder när det var över, haha! Det följde gratulationer och lite gruppbilder med familjer och närmaste vänner innan nästa del av bröllopet tog fart, o det festen!

Några fler porträtt.


Men innan det var dags för fest så passade vi på och tog lite fina porträttbilder i mer stadsmiljö och vid vårt fina slott, en klassiker! Och hur passande var inte detta då, båda två var ju utomordentligt fina och stiliga, som en kung och drottning på väg till sitt slott, sitt kungarike.

Middag & fest


Efter den känslosamma ceremonin fortsatte firandet på Frimis, där gästerna bjöds in att festa och skapa minnen tillsammans med Gabriel och Josefine. Det var en kväll av jubel och dans där svenska och assyriska traditioner smälte samman i en sprakande föreställning av kultur och kärlek.


Detta var mer än bara ett bröllop, det var en färgsprakande fest som förenade svensk och assyrisk kultur på ett sätt som berörde alla hjärtan.

Jag önskar Gabriel och Josefine all lycka och välgång i deras framtida äventyr tillsammans, och jag är tacksam att ha fått vara en del av deras oförglömliga dag.