Bröllop på Villa Vik Toftastrand i Växjö.


Äntligen är det här, mitt första bröllop för säsongen 2023. Jag sätter mig i bilen, packat och klart med allt som kan behövas och off i go, mot Växjö. Bröllopet hålls på Villa Vik Toftastrand i Växjö, en väldigt fin liten plats som är ett familjeägt hotell och konditori vackert beläget vid Toftasjö, lite utanför Växjö åt nordost. Då detta var en heldagsfotografering med tidig start på morgonen så behövde jag övernatta kvällen innan i närheten, och det gjorde jag i mitt taktält någon mil utanför staden på en fin liten avskild camping vid en vacker badplats där jag laddade batterierna inför kommande långa dagen. Upp med tuppen kl 6, packar tältet, byter om, äter en snabb liten frukost, lämnar campingnyckeln och drar sedan vidare för att starta arbetsdagen.


Väl på Villa Vik så parkerar jag bilen och traskar in på ett av dom boenden som bröllopet reserverat, det är nämligen så att hela sällskapet bor på samma plats, brudparet, släkt, vänner och alla andra gäster som har rest lite längre för att komma hit. Här möter jag upp Anna och Jeanette som har redan börjat förbereda sig, klockan är 07:30 på morgonen. Av med väskan, hänger upp kavajen, klickar på objektiven på vardera kamerahus som jag hänger på min axelrem, och min arbetsdag har nu officiellt börjat, och är spenderar jag nu kommande 17 timmarna ungefär. :-)


Efter förberedelserna så hade paret önskat att vi tar first look då dom inte har sett varandra under hela morgonen, Anna gör sig iordning på bottenvåningen, Jeanette på övervåningen. Själv springer jag lite fram och tillbaka mellan brudarna för att få med så mycket som möjligt från båda, sedan en kort promenad bort till lilla skogspartiet där vi bestämt att dom ska ses för första gången.

Efter förberedelserna så så går vi ut i omgångar, först så Jeanette får vara på plats och sedan ansluter Anna som går fram och inleder själva mötet. Båda är så fina och man kan se kärleken i deras ögon och att detta är en dag dom har väntat på länge! Här skålades det lite med ett par fina handgjorda champagneglas från Blank Studio från mina hemtrakter faktiskt, fantastiskt fina och unika glas med härliga rundade och ojämna former som sitter väl i handen, man känner kvalitén på långt håll och man imponeras av hur höga dessa konstverk är, ett av mina favorit-glas som jag stött på på bröllop. Så är ni också sugna på dessa så är det bara att beställa eller höra av er direkt. Som sagt så är ju dessa handgjorde och görs alltid i mindre omgångar för att dom ska få så mycket kärlek som möjligt.

Efter lite gott bubbel så var det dags för lite lunch för brudparet som har en lång dag framför sig. Medans resten av gästerna samlades nere vid vattnet i det fina vädret så förberedde vi oss också för att sakta men säkert gå ner mot den fina piren vid stranden där hela vigseln skulle hållas. Efter en lite tårfylld men vacker vigsel bland nära o kära så sa Anna och Jeanette JA till varandra, en kort promenad senare så fortsatte dagen med mingel och lite lek, champagne-sabrering (hur coolt är inte detta) och tårta.

En stund senare så serverades middagen uppe i fina Villa Viks matsalar dukat och klart för en superb 3-rätters meny som jag tror att alla gillade, även jag (jag behöver ju också äta för att hålla energin uppe). Många tal, skratt och glädjetårar under hela kvällen som avslutades med en fin första dans på dansgolvet innan det var dags för kvällens höjdpunkt, festen! Vid midnatt så var det dags för mig att säga tack och godnatt och jag lämnade Anna och Jeanette i goda händer, även om jag vet att dom kommer ta hand om varandra på bästa sätt i resten av deras liv, nu som ett gift par! Stort grattis till brudparet och jag kan bara önska dom all lycka i framtiden!