En lite annorlunda bröllopsfotografering


Kan man ha en bröllopsfotografering utan ett bröllop? Ja, visst kan man det! Det finns alltid en första gång för allt o denna var definitivt en första upplevelse för mig!Emma och Joep från Nederländerna kontaktade mig för ett litet tag sedan, måste varit i mitten av Mars och berättade att dom hade precis gift sig och att dom skulle ha deras smekmånad 4 veckor i April i Sverige, allt packat i en bil som dom hade fått i bröllopsgåva just precis för att kunna ha den på smekmånaden. Dom skulle besöka allt från Kiruna i norr till Malmö i söder och där mitt emellan så hittade dom mig och ville så gärna ha fina porträttbilder i naturen, och Emma ville så gärna ha några porträtt med brudklänningen som hon hade med sig från deras bröllop, för dom hade inte riktigt räknat med tiden och saknade lite finare porträttbilder från deras dag. Så rätt som det är så träffas vi en månad senare i ett något kallare Nora än dagarna innan, där vi tog vackra bilder på dem nygifta, bruden i brudklänning och brudgummen i något mer casual (han hade inte kostymen med sig och var inte lika viktigt).

Vi började med att träffas över en fika söndag kväll vid kaféet Slottspigorna i Nora, pratade lite och lärde känna varandra lite bättre. Efter en trevlig diskussion så planerade vi in fotograferingen dagen efter (måndag kväll) då dom skulle köra vidare mot Stockholm direkt efter fotograferingen och spendera sista veckan där innan dom skulle köra tillbaka mot Nederländerna. Så vi bestämde träff på parkeringen vid Digebergets friluftsanläggning för att ta de första bilderna här. Jag hade redan spanat in platsen tidigare så jag hade hittat en riktigt mysig plats vid en bäck bland alla träd och grönska, nästan lite trollskog-aktigt... Jättemysigt!

Efter en liten stunds fotande och många fina bilder så drog vi vidare till nästa fotoplats, bara någon mil bort i Striberg vid en mysig och fin badplats med anslutning till skog och sjö, så fint och en av mina favoritplatser att fota på i Nora-trakterna!


Man kunde känna fukten i luften och kylan som kom krypandes samtidigt som det befintliga eftermiddagsljuset började försvinna. Lagom i tid så avslutade vi fotograferingen innan regnet började falla, mitt par var så tappert som höll alltid humöret uppe, en stor eloge till dom som stod ut med kylan, som bara dagar innan var tvåsiffrigt temperaturmässigt och strålande sol.


Det här är ju verkligen så fint, och så roligt att man ändå väljer att ta porträttbilder wedding-style trots att men redan haft sitt bröllop tidigare, men man vill liksom komplettera det man redan hade, samtidigt som man får minnesvärda bilder från svensk natur. Ovana att står framför kameran (vem är inte det?) men ändå så var dom tillräckligt modiga för att ta en porträttfotografering med mig, i ett främmande land, på en främmande plats, och att dom litade på mitt omdöme och öga för fina detaljer.


Detta vill jag så gärna fota mer av, så vare sig du har gift dig, eller ska gifta dig och vill ha bilder värda att hänga på väggen och njutas vid varje ögonblick kommande 10, 20 eller 50 åren, då ska du inte tveka att boka en sådan fotografering, med mig eller med din favorit-fotograf!