2024 års första bröllop


Tidig lördag morgon vaknar jag upp för att förbereda mig inför dagens bröllopsfotografering, sambon har redan satt på morgonkaffet som gick upp lite tidigare än mig då jag sov något längre efter att ha jobbat vid datorn till sent igår kväll. Fyller koppen, tittar på termometern som visar -26 grader ute. Jisses, det här kommer gå bra tänker jag och småskrattar lite med min sambo. Packar väskan, slänger in all utrustning i bilen och gör mig redo för avfärd in mot dagens fotografering i centrala Örebro. En kort fotografering idag med porträttbilder runt omkring slottet och sedan vigsel borgligt i Rådhuset, bara ett stenkast bort.

Klockan är nu 11:30 och jag möter mitt fina brudpar Rick och Karin inne på Konditoriet Vasa mitt emot Rådhuset där vi bestämt att ses. Finklädda och nu redo beger vi oss ut på stan i den härliga kylan, sol och -18 grader visar temperaturen. Det är nog det kallaste jag har fotograferat någon annan än mig själv utomhus men det kunde ju definitivt varit värre med regn o rusk istället! Med oss på fotograferingen så har vi även en filt, vantar och små värmepåsar som jag tycker är perfekt att stoppa i skor, fickor eller varför inte där dom behövs helt enkelt, händer och fötter är ju dock det som oftast fryser snabbast så det gäller att hålla dom varma! Dessa värmepåsar aktiveras när man öppnar förpackningen och dom kommer i kontakt med luften, därefter så håller dom temperaturen i flera timmar och det är något jag alltid har i väskan på vinterhalvåret!


Efter att ha strosat runt lite runt Örebro slott, tagit lite fina bilder och haft några små pauser för att värma oss så börjar det bli dags för oss att samlas med resterande sällskap inför själva vigseln. Samling sker igen på konditoriet mitt emot rådhuset för vi får inte komma in i själva lokalen förän ca 5 minuter innan utsatt tid. Kl 12:55 så öppnar vigselförrättaren porten och vi får nu kliva in och bege oss upp till rätt våning där vigseln kommer ske. I kapprummet så hänger alla av sig jackor och sedan samlas vi inne i salen där vigselförrättaren väntar på oss alla, en väldigt trevlig man kan jag säga.

In kommer nu Rick och Karin, något nervösa men förväntansfulla för vad som komma skall. Den lilla ceremonin är ganska så snabbt över (och jag måste säga att det inte är den kortaste jag haft), och rätt som det är så har båda delat deras första kyss som gifta och nu äkta makar. Jag har ju såklart inte slutat ta bilder utan jag har hållit igång hela tiden, tagit bilder på ceremonin, gästerna och familjen som var på plats för att hylla parets kärlek. Vi avslutar och fortsätter med lite gruppbilder på alla inblandade innan vi behöver lämna lokalen för att göra oss redo för utgång! Här har dom förberett så fint med lite tomtebloss, som trots att det är mitt på dagen, så lyckas det se så fint ut i skuggan av dom kringliggande byggnaderna. Gratulationer och kramar följer i vanlig ordning och här tackar också jag för mig, mitt arbete är klart för dagen!


Stort grattis till er Rick och Karin och tack för att jag fick ta del av er fina vigsel!