Vinterbröllop och årets sista bröllop för 2022.


Lynn & Andreas, goda vänner och som nu även titulerar sig som ett av mina underbara brudpar som jag fotograferat, dessutom mitt första vinterbröllop!

Här finns det inte så mycket att säga, jag låter bilderna prata för sig själva... Lynn och Andreas, mamma och pappa till två små pojkar bestämde sig att viga sig en bit från deras hem i Vretstorp några mil söder om Örebro, i en jättefin stor kyrka, Viby k:a. Då det är december så ägde vigseln rum tidigt på dagen kl 13:00, och vi hade vår underbara porträttfotografering en stund före vigseln då tiden var begränsad efter vigseln och innan deras mingel/fika i kyrkans församlingshem. Detta par har valt att flytta sin middag och fest till sommarhalvåret istället för att kunna njuta till fullo av det med sol och värme!

Denna dag bjöd lite på det mesta, men det vi alla hoppades på (iaf brudparet och jag) var att det skulle snöa! Prognosen visade till en början ganska så grått och tråkigt väder, och det såg faktiskt ut som att det skulle bli så den dagen. Men dagarna innan så ändrades det lite till några få minusgrader och chans till lite snöfall, så förhoppningarna var på topp, men var mycket väl medvetna att allt kan ju ändra sig tills det är dags. Jag åkte hemifrån Nora, och vi hade snö i backen så det såg ju rätt bra ut till en början, men så fort jag passerade Örebro så tog det slut. Attans... Men det gör ingenting, det var bara att göra det bästa vi kunde av dagen och situationen, vinterbröllop utan snö, ja det går ju det med!


Jag anlände till vår plats som vi skulle ta porträttbilder innan vigseln, vid en hembygdsgård några hundra meter från kyrkan bara, nära och bra! Efter att ha spanat in platsen en kort stund så anlände först Andreas för att förbereda sig inför First Look som skulle ske där och efter lite enkla instruktioner så åkte jag för att hämta Lynn som förberedde sig i församlingshemmet (ja jag agerar chaufför också ibland haha).

Paret fick nu se varandra för första gången i kostym och brudklänning, några kramar och kyssar, fina ord och jag går runt dem och klickar iväg mina bilder på de båda. Jag måste bara säga hur fina båda två var, så underbart att se vad kärlek kan göra (utöver då två små barn som kommer möta oss senare i kyrkan). Många fina bilder togs här och efter en liten kort paus för en skål med lite bubbell (och där paret får en chans att andas och bara vara en liten stund) så var det dags att asvluta här och köra vidare mot kyrkan, men innan det hann vi knäppa några fina bilder, för vet ni vad? Det hade börjat snöa! Så magiskt och det kändes som parets och min önskan gick i uppfyllelse!

Här hade vi en fin och lugn urkopplad vigsel (läs mitt tidigare blogginlägg om vad det är), vänner och familj var såklart på plats för att bevittna och hylla Lynn & Andreas kärlek. Efter några underbara stunder och små avbrott där barnen tog all fokus ifrån sina föräldrar så avslutades vigseln på bästa sätt, med ett "Ja" såklart! Ingen tvekan om det heller! Kort liten fotografering utomhus med brudföljet och barnen innan vi tog utgången från kyrkan och gratulationer! Det hela avslutades också med tomtebloss och en Grand Exit innan det var dags för mig att packa ner kamerorna och fara hemåt, mitt jobb var nu klart och alla fick fortsätta på egen hand med mingel och fikastund.


Jag önskar Lynn, Andreas och barnen allt gott i livet, må alla deras önskningar bli sanna och leva gott i alla sina dar!