Familjefotograf & Gravidfotograf

i Nora och Örebro län

-Vill du dokumentera hemmet där er familj blev till verklighet?

-Vill du bevara oförglömliga, äkta ögonblick och stunder ur er vardag?

-Vill du att dina barn ska ha bilder på er alla tillsammans från det hem de vuxit upp i?


Oavsett hur er familj ser ut, är svaret JA på alla dessa frågor, då är en familjefotografering ett måste för er!

Våra barn växer fort.

Låt inte dessa stunder och minnen försvinna.

Tiden ni har nu med era barn är viktig

Varför ska du boka familjefotograf?

Familjefotografering är mitt sätt att visuellt berätta en historia, om livet, vardagen, utmaningarna, glädjen och galenskapet i en familj! Det kanske aldrig blir perfekt, men det blir äkta!

Det vi gör tillsammans är att skapa en helhetsporträtt av inte bara er familj, utan även av ert liv tillsammans under ett och samma tak, där ni ALLA är med, inte bara den ena föräldern.

Personligt, genuint, inga förväntningar eller vett och etikett, bara ni, tillsammans där var och en kan vara sig själv.

Då jag under en kort tid blir en del av er vardag så kan man gott säga att det blir ganska så personligt, och det är precis det jag vill att ni skall vara. Ingen fotografering är sig andra lik, alla hem är olika, färger, texturer, sängar, soffa, kök och badrum, lantligt, modernt, retro, villa eller lägenhet. Det som dock alla hem har gemensamt, det är att alla hem har ett syfte. Inte bara där man får tak över huvudet, utan där man växer, man äter god mat, tar sina första steg, säger sina första ord, där man kan bara vara. 


Ni bestämmer över innehållet av ert liv, men också av vad ni vill få med under fotograferingen. Vad vill ni som föräldrar visa era barn när dom växer upp? Vilka minnen skall bevaras av ert hem som då var en viktig period i ert liv? Godnattsagan som lästes varje kväll, borstningen av dem första tänderna eller att man "kan själv"? Fina mys-stunder i soffan under en filt, blicken av bus och oskyldighet man får när man råkat tappa sin sked eller tallrik full av mat på golvet som att "oj, det var inte jag!". Kanske är det i ett hem som inte längre finns kvar, men minnen och känslorna gör det, och det gör det lättare att visa vad man har sparat i sitt lilla hjärn-bibliotek i form av bild. Föreviga era enkla och fina vardagsstunder, eller vardags-kaoset, stunder som man kommer vilja se om och om igen många år senare och som dessutom kanske fastnar i era barns hjärtan. Dessa stunder och ögonblick kommer nämligen aldrig tillbaka när dem väl passerat.


En dag kommer dem längta tillbaka och se hur det var när en själv och ens föräldrar var yngre, för vet ni vad? Era barn kommer aldrig vara så unga igen. Så denna fotografering är inte bara för ER, utan även för DEM, det är deras arv. Det lovar jag att man aldrig ångrar!

FAQ

Så hur går själva fotograferingen till?

Fotograferingen sker hemma hos er i Nora eller Örebro-trakterna (reser självfallet längre mot en resekostnad), men kan också göras utomhus på valfri plats. Detta gör vi för att barnen ska känna sig som hemma och vara mer sig själva och avslappnade, ålder på barnen kan vara från nyfödd upp till 10-12 års ålder. Fotograferingen tar ca 1-2 tim och kommer ske i princip varsomhelst i hemmet, kanske äter ni frukost eller bakar goda muffins, barn som inte kan sitta still medans man tittar på film, i sovrummet hoppandes i sängen eller på golvet och lägger pussel eller ritar fina teckningar. Det kan lika gärna vara i tvättstugan eller badrummet medans man tvättar händer eller borstar tänderna... Ja, varje rum har sin charm och möjligheter. Är vi utomhus så blir det som en liten picknick.

Rekommenderat är att fota från tidig morgon/förmiddag då ljuset är som bäst och barnen oftast är piggast men vill man ha annan tid på dygnet så går det bra det också så länge det finns tillräckligt med ljus då jag aldrig använder externa blixtar, endast naturligt ljus. Vill man boka mig längre tid än 2 tim så kan vi säkert kolla på det alternativet om intresse finns, det ger oss mer tid för variation på bilder men också olika humör och situationer. Det går jättebra att ha flera ombyten, men också att hålla sig i direkt närhet av ens hem utomhus så som uteplats, balkong, trädgård eller om man har en lekplats tvärs över gatan som man brukar gå till.

Vad kan man tänka på innan fotograferingen?

Städning är absolut inget måste! Som förälder vet jag själv att så fort man plockat undan vissa saker så kommer annat fram på två röda! Man har inte hunnit tömma tvättkorgen, plockat undan leksaker eller hunnit diska eller bäddat sängen, man får vara precis som man är och det är precis det jag vill föreviga! Känner man ändå att man inte vill ha något med i bild av någon anledning så går det självklart att ta bort under själva fotograferingen.

Klädvalet vore fint om man matchar något färgmässigt, kanske vill ni matcha också in med inredningen (gärna lite ljusare färger och enfärgat, undvik för mycket mönstrat då det ser lite rörigt ut på bild).

Förkunskaper krävs inte heller, så är du ovan att stå framför kameran så gör det absolut ingenting, vi alla har varit nybörjare någon gång! Vi hjälps då åt för att det skall kännas så avslappnat som möjligt. Berätta gärna för barnen att det är en vän som kommer och ska fika eller leka med hela familjen (det kommer jag göra oavsett), då kanske dom känner sig mer bekväma från start, planera gärna in några familjeaktiviteter dom är vana vid och tycker om! Låt barnen få vara sig själva i sitt egna hem helt enkelt!

Vad händer efter fotograferingen?

Efter fotograferingen redigerar jag utvalda bilder (beroende på hur många som tas, oftast ca 50-100 st) som ni sedan får välja era favoriter genom ett privat webbgalleri, det sker oftast inom 1-2 veckor. På det sättet kommer ni få se alla bilder i lugn o ro och sedan få välja/stjärnmärka era favoritbilder som ni vill köpa och behålla. Bilderna ni väljer kommer ni få i färg och svartvitt, webbanpassade samt högupplösta redo för utskrift. Web-bilderna är lite mindre i storlek som oftast passar bättre på sociala medier och högupplösta passar bäst för egna utskrifter och framkallningar.

När ni sedan beställt bildpaketet ni vill ha så skickas slutfakturan ut, och när den är betald så levereras alla bilder till er genom samma bildgalleri, ni får dessutom tillgång till det i upp till ett år ifall ni vill köpa fler bilder eller utskrifter.

Fina ord
.01

Jiannis! Svår att beskriva, han måste UPPLEVAS helt enkelt. En otroligt lättsam, varm och kreativ själ som gör fotograferingen njutbar och rolig för stora som små. Hans passion lyser igenom bilderna och resultatet över alla förväntningar!

Utstrålar stor proffessionalitet och alla steg, allt ifrån första mail till sista leverans är noga genomtänka. Är man i valet och kvalet att hitta fotograf, är Jiannis ett säkert kort!

Sigyn & Gustav

.02

Vår familj har alltid värdesatt bilder högt och det blev ännu viktigare då vår son föddes. Efter många misslyckade försök med egna kameran så hittade vi Jiannis, han kom hem till oss och smälte rakt in i familjedynamiken.

Så duktig med barn, djur och människor. Och wow vilka bilder vi fick! Fotografering är så mycket mer än att bara trycka på en knapp. Jiannis hade med sin professionalitet, positiva bemötande och öga för foto lyckats fånga vår familj på ett så ärligt och fint sätt!

Stina & Marcus


Priser familjefotografering


Beroende på vad ni vill ha för bilder så kan vi fotografera inomhus eller utomhus, ni väljer! Fotograferingen tar ca 1-2 timmar, detta för att era barn främst ska få lite tid att vänja sig vid det nya ansiktet som plötsligt befinner sig i deras hem, men inte heller för lång tid så barnen hinner tröttna. När ni har bestämt er så tar ni kontakt med mig och jag skickar en faktura med fotograferingsavgiften på 1200 sek, denna är ej återbetalningsbar vid avbokning men det går att boka om en gång kostnadsfritt (pga sjukdom eller annat, ombokning av mig pga dåligt väder är inte inräknat). Resa upp till 3 mil från Nora ingår men reser självfallet längre mot en resekostnad (50 sek/mil). Vill ni ha fler bilder så går det alltid att köpa till i efterhand.


Låt mig rekommendera mitt paket "Första Året", o precis som det låter så är det er familjs första år, från tiden i magen till 1-årsdagen med fotografering under dom viktigaste månaderna där många förändringar sker. Slutspurten under graviditeten, nyfödd och den mysiga första tiden tillsammans, 3 månader när hen börjar uppfatta världen omkring sig, 6 månader där hen börjar sitta upp utan stöd, 9 månader där hen förmodligen kan vända sig själv eller också krypa och kan börja upptäcka världen själv, o sist men inte minst vid ettårsdagen där barnet kanske går helt själv och utforskar sin omgivning mer och mer på egen hand. Viktiga milstolpar som alla föräldrar värderar mer än något annat, för detta kommer aldrig ske igen, så hur fint vore det inte att föreviga sådana stunder med hjälp av mig och en fotografering?

Family first

1200 sek

♡ Endast fotografering, bilder köpes till i efterhand.
♡ Fri konsultation och support inför fotograferingen.
♡ Personligt galleri online med urval av bilder.
♡ Resa upp till 3 mil från Nora ingår, därefter 50 sek/mil.

Första året - då allt händer

14000 sek (2300 sek / tillfälle)

Jag dokumenterar de viktigaste stegen ert första år som familj, till ett förmånligare pris.
♡ Fotografering inkluderar: gravid, nyfödd, 3, 6, 9 och 12 månader.
♡ 5st digitala högupplösta bilder (från VARJE tillfälle).
♡ Fin årsbok 20x20 cm (värt 4000 sek).

Family first

1200 sek

♡ Endast fotografering, bilder köpes till i efterhand.
♡ Fri konsultation och support inför fotograferingen.
♡ Personligt galleri online med urval av bilder.
♡ Resa upp till 3 mil från Nora ingår, därefter 50 sek/mil.

Första året - då allt händer

14000 sek (2300 sek / tillfälle)

Jag dokumenterar de viktigaste stegen ert första år som familj, till ett förmånligare pris.
♡ Fotografering inkluderar: gravid, nyfödd, 3, 6, 9 och 12 månader.
♡ 5st digitala högupplösta bilder (från VARJE tillfälle).
♡ Fin årsbok 20x20 cm (värt 4000 sek).

Bildpriser och tillval

Bildpaket 5


5 st digitala bilder i högupplöst och webanpassat format i färg och svartvita exemplar för fri användning.


Tillgång till digitalt galleri.


3000 sek

Bildpaket 10


10 st digitala bilder i högupplöst och webanpassat format i färg och svartvita exemplar för fri användning.


Tillgång till digitalt galleri.


4000 SEK

FULL GALLERY


ALLA digitala bilder (minst 40st)


Tillgång till digitalt galleri och

en egen personlig app!5000 sek

Tillval


Enstaka bilder 600 sek/st

Blomkrans i säsongens färger 500 sek (vuxen), 300 sek (barn)

Vintage Polaroid bilder 12 st - 800 sek

Utskrifter


Utskrift Fine Art 20x30 cm - 600 sek

Utskrift Fine Art 30x40 cm - 1200 sek

Utskrift Fine Art 50x70 cm - 2500 sek

Fint fotoalbum 20x20 cm 20 sidor - 4000 sek

(andra storlekar går också att beställa, begär offert)

Underbart!

Hur bokar vi?

Investera i det viktigaste arvet ni kan lämna till era barn.


Telefon:

+46722 986814


Förfrågningar:

jiannis@smaliosfoto.se

Vänligen markera det alternativ som intresserar er mest, markera flera alternativ.


Följ mig gärna

Instagram Facebook


Din resebuddy

Jag är redo att åka långt för mina kunder!

Accepterar gärna uppdrag även utanför länets och även landets gränser och reser gärna både norrut och söderut (och allt annat mitt emellan såklart)!


Hör av dig!

jiannis@smaliosfoto.se