Jag har startat med Polaroid-fotograferingar!

Det är precis vad det låter som, direkt tilfredsställelse, här & nu.


Om du är en som som jag och älskar upplevelsen av att fånga ett ögonblick och se ditt unika verk komma till liv direkt på plats, då är polaroid något för dig. Du kommer se ditt verk (för tro det eller ej, det är ett konstverk) framkallas i det speciella ögonblicket, när det avslöjar sig i dina händer på bara några få minuter. Varje framkallning är unik och original, inga riktiga kopior kan göras på vare sig ögonblick eller film (men oroa dig inte, jag skannar bilderna för att göra digitala kopior). Varje gång avtryckaren trycks av så skapas nya och unika upplevelser med varje bildtagning. Behåll dina utskrifter eller skicka dem vidare till familjen, de är ett minne i fysisk form.


I vanliga fall så dokumenterar jag ert bröllop med min digitalkamera. Men genom att använda mig av min polaroidkamera kan jag fokusera på nuet och att fånga ögonblicken precis som dom är, och få dom att betyda något, inte bara att knäppa 45 bilder och välja sen ut den bästa. Här räknas verkligen varenda bild som tas och går inte att ångra eller ändra i efterhand. Här handlar det om kreativitet och nostalgi, tänka tillbaka till den tid då man fick vänta i flera veckor efter att man lämnat in sina filmrullar för framkallning tills man fick se resultatet, för det är endast då man fick se om man faktiskt gjorde rätt eller inte, detta är lite samma sak fast det går något snabbare!


Jag skulle så gärna vilja fotografera fler polaroidbröllop och porträtt, så slå mig gärna en pling om du är intresserad! Jag dyker upp med mina polaroidkameror runt halsen och fokuserar på att bara dokumentera med polaroider, eller så kan vi alltid lägga till polaroidporträtt i era digitala bröllopspaket / porträttpaket. Kanske har du redan en fotograf för dagen (om inte, så vet du var jag finns) men vill gärna komplettera hen med analoga bilder. Inget krångel att behöva köpa in egen polaroid-kamera och film, det tillhandahåller jag tillsammans med min expertis och konstnärliga öga! Skicka bara ett mejl eller kontakta mig via frågeformuläret för en prisförfrågan.


Kameran som gjorde att jag blev förälskad i polaroid är en som faktiskt befann sig i min vintage kamerasamling och satt på hyllan, en gammal Polaroid SX-70 från 1975 (ja nästan 50 år gammal) som jag fick tag på för ett tag sedan. Denna kamera är den första av sitt slag och är en sann SLR-kamera, dvs en spegelreflex-kamera, precis som våra nuvarande digitala kameror är, enda skillnaden är att denna framkallar din film direkt. Pga dess ålder så betyder det att bilderna får den här äkta känslan som en av vår tids största sociala bild medie-app implementerat (hint, Instagram) i alla sina filter, men som också var inspiration till självaste appen. Inga filter, inga tricks, bara ren magi i form av kemikalier som reagerar på ljuset som släpps in i kameran, en process som alltid är lika spännande att se resultatet av. Här påverkas bilden även av värme och kyla, något som digitala bilder inte gör. I kallare väder kan bilderna få en blågrön ton, i varmare väder en mer gulröd ton, men det påverkas också av filmens ålder och när det tillverkades, hur det förvarades mm. Som ni kan förstå så är det inte bara att ta fram kameran och börja fotografera, för att inte nämna att i varje filmpack så är det endast åtta (8!) bilder i, i färg eller svartvitt. Självklart har jag också en nyare, modern kamera som också gör jobbet, valet är ditt vilken du vill att jag använder!
Fotografier, oavsett om de tas av digitalkamera, polaroids eller engångskameror är utan tvekan en av de viktigaste aspekterna av din bröllopsdag. Dagen kommer och går innan du vet ordet av det i ett hav av skratt, glädje och kärlek. Det du alltid har kvar efteråt är fysiska minnen, foton och videos, ingen dekoration, inget porslin, ljus, tårta eller maten som serverades. Det försvinner samma dag. Men inte bilderna. Detta är inte bara ett sätt att se tillbaka på er stora dag när minnet börja blekna, utan också att dela med nära och kära som inte kunde närvara eller människor som kommer in i ditt liv mycket senare, som t.ex dina barn.