Bröllopsfotograf i Nora, Örebro län

Har du och din käraste äntligen tagit det stora steget? Gratulerar! 

Det är något speciellt med bröllop och två personer som startar ett helt nytt äventyr

som äkta makar, oavsett om det är stort bröllop, enklare vigsel eller elopement.

Som fotograf så delar jag er glädje och kärlek på er stora dag, en dag som ni förmodligen

har planerat och väntat på länge! 

Hur vet ni att jag är rätt fotograf för er?♡ Ni gillar min bildstil, ljuset och färgerna!

♡ Ni föredrar icke-traditionella, spontana, naturliga bilder och inte enbart uppställda porträtt.

Ni värdesätter personkemin samt rak o tydlig kommunikation!

Ni vågar visa era känslor och älskar att kyssas, kramas och ha roligt!

Ni vill tänka tillbaka till er bröllopsdag och minnas hur njutfullt och roligt ni hade det tillsammans med familj och vänner!Stämmer allt ovan, då har ni hittat rätt, så vänta inte med att höra av er!

VAD MINA KUNDER SÄGER

Nina & Daniel

”Vi är så nöjda med Jiannis som vår bröllopsfotograf! Han har varit mycket engagerad och mån om att hela processen, från planering, genomförande och leverans av färdiga foton ska bli så bra som möjligt. Jiannis är tillmötesgående, social och enkel att ha att göra med. Han fick oss som är foto-ovana att känna oss avslappnade under fotograferingen och levererade många fina bilder!"

Låt mig ge er gåvan av att vara fullt närvarande,

för ni förtjänar att njuta av varje ögonblick!

Mitt mål som er fotograf är, att från första sekunden som jag finns på plats, att vara ert stöd, att maximera tiden ni får på er dag genom att fånga stunder, detaljer, stora och små möten, tårar, skratt och leenden, kramar, kyssar och lycko-blickar som ni kan se tillbaka till och återuppleva alla känslor igen i många lyckliga år framåt. Jag är den som kan servera ett glas bubbel när ingen annan finns i närheten, jag kan ge en hjälpande hand åt dina äldre släktingar att ta sig upp för trappor eller kliva ur bilen, o rättar till klänningen eller slipsen om jag ser att det ser lite tokigt ut. Det enda ni behöver göra är att njuta av stunderna och den tid ni har tillsammans med alla nära och kära!


Jag håller mig i bakgrunden och smälter in bland gäster eller omgivningen, skrattar, skämtar och är lättsam att prata med och är duktig på att se små detaljer som man ofta glömmer bort vid ett bröllop, detaljer som man inte vet att dom finns där förens man ser det på bild och plötsligt slår det en med ett leende, "ja just ja!". Men det är bra, för då har man lyckats fokusera på rätt saker den dagen, att må bra, ha roligt med nära o kära och vara avslappnad utan att tänka på för mycket, leva i stunden och nuet, och då vet jag att jag har gjort ett bra jobb och ni har investerat väl med era bröllopsbilder! Att få se tillbaka till alla dessa stunder som man själv minns men också ögonblick som man inte tänkt på under dagen, att få återuppleva känslorna och värmen från alla närvarande, det är det viktigaste. Bilder finns kvar i många år, men känslorna finns där för evigt, och kan man koppla känslan till bilden, då kommer man aldrig glömma det.

Recension

William & Malin


Vi är så glada att just Jiannis var med oss och fångade vår bröllopsdag! Bilderna var otroligt vackra - och det kändes verkligen som nuet och känslan fångades. Ljuset och alla detaljerna var så snyggt gjort.

Hur det går till, steg för steg

FAQ

1. Bokning

Bokning sker enklast via kontaktformuläret eller e-post (svarar oftast inom 24 timmar). Tips! Ju tidigare desto bättre för att säkerställa att jag är tillgänglig på er stora dag, dom flesta bokar ca ett år innan! Datumet är bokat när avtalet är påskrivet och bokningsavgiften på 5000 sek är inbetald (dras självklart av från slutsumman vid slutfakturan).

2. Möte

När er bokning är bekräftad så har vi ett första möte där vi ses vi på en liten lunch eller fika tillsammans och går igenom era tankar, idéer, önskemål och annan praktisk information som kan vara nödvändigt för mig och er att veta inför bröllopet, självklart kan vi också ta detta via webbkamera om ni inte vill ses personligen. Informationsmöte kan vi också ta innan ni bestämmer er att anlita mig.

3. Avstämning & pre-shoot

Jag har rekat möjliga fotoplatser vid och runt vigselplatsen samt middag/festlokalen lite i förväg men tar gärna en extra promenad med er båda ca 1-3 månader innan er stora dag samt stämmer av schemat och sista detaljerna. Här passar vi även på att göra en parfotografering (om ni vill) lagom innan bröllopet för att ni ska få känna hur det är att jobba med mig.

4. Bröllopsdagen

Dagen till ära! Jag tar hand om fotograferingen den tid vi kommit överens om. Det enda ni behöver göra är att njuta av dagen tillsammans och låt mig fånga er kärlek som är grunden till ert framtida liv som äkta makar! Känner ni att timmarna inte räcker till går det alltid att addera en eller flera extra timmar så ni inte går miste om fina ögonblick!

5. Förhandstitt & slutfaktura

Inom 48 timmar så kommer en liten sneak-peak på ca 10 bilder från bröllopet som ni kan lägga upp på era social medier som bevis på att ni nu är gifta, eller för att ni bara vill dela med er till nära och kära! Samtidigt skickas även slutfakturan ut med 14 dagar betalningsvillkor.

6. Bildleverans

Ca 4-10 veckor senare (beroende på valt paket) skickar jag ut alla bilder via ett webbgalleri i högsta upplösning för er att ladda ner, det går också att välja mindre mer webbanpassad upplösning för publicering på sociala medier, hemsida eller blogg, och alla levereras i både färg samt svartvita kopior som ni sedan kan använda hur ni vill i privata sammanhang.

Små funderingar

Vi gifter oss inte i Nora, kan man anlita dig ändå?

Självklart! Jag utgår från Nora i Örebro län men jag älskar att resa och accepterar gladeligen uppdrag i andra län också samt i hela Sverige och världen, dock för längre resor tillkommer reseersättning och övrigt enligt överenskommelse (t.ex, milersättning, resebiljetter, övernattning vid heldagspaket mm).

Jag har en extra liten plats i hjärtat för att fota bröllop i Grekland och ön Kos (dels för att jag själv vuxit upp där), så har ni planer på att gifta er där så följer jag hemskt gärna med (jag pratar ju flytande grekiska så jag kan agera översättare/koordinator också)!

Bilderna, vad, hur och när får jag dem?

Bröllopsbilderna levereras digitalt via ett bildgalleri där ni själva kan ladda ner på valfri dator, platta eller smartphone, alltid i JPEG-format med högsta möjliga kvalitet både i färg och svartvitt för utskrift, det går även att välja att ladda ner i mindre kvalitet för publicering på webben och sociala medier.

Hur lång tid det tar att få sina bilder levererade beror på valt paket och tidsåtgång, för 1-3 timmars fotografering tar de ca 2-4 veckor medans en hel dags bröllop tar mellan 6-10 veckor beroende på om det är hög- eller lågsäsong (man får alltid ett litet smakprov senast 48 tim efter vigseln som man kan lägga upp på sina sociala medier eller skicka till inbjudna som kanske inte kunde närvara).

Hur betalar jag?

Jag tar ut en bokningsavgift på 5000 sek så ni kan vara säkra att jag är tillgänglig och bokad för er dag (med 14 dagars full retur/ångerrätt, återbetalas ej efter detta), sen har ni gott om tid att välja vilket paket som passar er bäst i efterhand. Denna bokningsavgift ska betalas inom 14 dagar från förbokning för att datumet ska vara garanterat för er.

Jag tar tyvärr inte emot kontanter eller kortbetalningar så betalning sker via faktura (som också har 14 dagars betalningsvillkor) för det behöver jag fullständigt namn, adress och e-post för fakturering. Det går även bra att betala med SWISH och då skickas ett digitalt kvitto till angiven mejladress efter mottagen betalning. Vid eventuell försening av betalning skickas en påminnelse med en förseningsavgift.

Vad händer om det är dåligt väder?

Kort sagt: Omfamna dagen som den är! Vädret är nog det enda som inte går att påverka oavsett hur mycket man önskar att det vore annorlunda, men vi kommer ha kul och får jättefina bilder även i regn och rusk, bara man själv är öppen för det! Men du kan vara lugn, jag brukar jag alltid se till att ha en plan B. Vid lätt regn och stänk, snö eller blåst, sol eller värmebölja så kör vi som planerat så länge det inte finns allvarlig risk för skador eller sjukdom, där tar vi inga risker för vare sig kropp eller utrustning! Paraplyer funkar jättebra vid sådana tillfällen det regnar lite (jag har alltid med mig egna fina vita som passar utmärkt att fotas med), kanske finns det träd i närheten, en plats under tak, paviljong eller veranda osv som kan bidra med gott skydd från naturens krafter. Vid storm eller ösregn så fotar vi inomhus såklart och gör det bästa vi kan på det sättet, vilket också kan bli jättefint!

Vad är det för speciellt med Fine Art utskrifter?

Fine Art utskrift innebär att bilderna skrivs ut på ett arkivbeständigt papper i museum-kvalitet som inte riskerar att gulna över tid som ett vanligt fotopapper kan göra.

Mina bilder skrivs ut på ett lyxigt och tjockt matt papper på 310 gsm (gram per kvadratmeter), det ger en extra lyxig känsla som är så gott som redo att hängas upp som den är, med eller utan ram!

"Say Yes To The Dress" fotografering?

Precis det. Du har spanat in din favorit-butik, dina favoriter bland brudklänningar och nu står du här tillsammans med din mamma, din syster eller din bästa vän och ska göra det kritiska men ack så spännande valet av vackra klänning som du ska ha på dig på ditt bröllop.

Under ca 45-60 minuter så är jag på plats och dokumenterar hela processen, glädjen, tårarna och känslan av lycka att hitta den rätta klänningen, den som får dig att säga "this is it"! Inget poserat, utan här låter jag bara känslorna och ögonblicken utvecklas till det som kommer vara en av centrum-punkterna av bröllopet. Du får med dig 20st bilder som jag väljer ut och dessa får du tillsammans med leveransen av ditt fulla galleri från bröllopet, då jag vill att det ska vara en liten upplevelse i sig.

Jag kommer till valfri butik inom 5 mil från Nora men kan självfallet resa längre mot en fast resekostnad.

Vill ni hellre använda tiden för en kortare fotografering på årsdagen efter bröllopet? Det går självfallet också att ordna.

Vad är det som jag betalar för?

Minnen för livet som inte går att ersätta! För att kunna fånga det bästa från er dag så krävs det tid och engagemang från fotografens sida, att ha ett öga för detaljer och kunna förutse samt identifiera känsloladdade ögonblick, för det krävs också erfarenhet. Bilder, album och utskrifter är ju självklart en del av det hela också. Priset beror för det mesta på hur lång tid det tar totalt från att ni bokat tills ni har fått er bilder levererade.

Den mesta av tiden läggs ner efter själva fotograferingen och avser inte bara själva plåtningen utan även allt för- och efterarbete, vilket man kanske inte alltid tänker på att det tar lite tid. Med det menar jag all förberedelse av utrustning, spaning av möjliga platser att fota på, resekostnader och försäkringar, sortering av alla bilder (som kan vara upp till några tusen efter en dags bröllop) med eventuell efterbehandling och retuschering som kan ta många fler timmar extra än just den faktiska tiden som man fotograferas, vilket bara det har tagit många års lärande och testande.

Alla priser är inklusive moms för privatpersoner och jag innehar F-skattesedel!

Kan vi boka ett lägre paket och sedan uppgradera?

Är man osäker på hur mycket tid ni vill ha mig på plats så går det alltid boka ett mindre paket och sedan uppgradera till ett större i efterhand, gör man det fram till en vecka innan bröllopet så ingår då även allt som inkluderas i paketet (utskrifter, album osv), om man däremot väljer att uppgradera på er bröllopsdag så är det då endast debitering per timme som gäller, och vid det fallet man kommer upp i samma antal timmar som ett färdigt paket så ingår inte allt extra som inkluderas i det större paketet, utan endast fotografering och ca 50st bilder/timme.

Så det lönar sig att boka ett större paket för att säkerställa att man får så mycket som möjligt ur sin investering. Att nedgradera paket går tyvärr inte om man väl gjort sitt val och betalt bokningsavgift då jag kan redan ha tackat nej till andra brudpar som också velat boka mig för ett likvärdigt eller större paket.

Ångerrätt.

Som privatperson som omfattas din bokning av distansavtalslagens bestämmelser. Du har rätten att ångra din bokning inom 14 dagar från bokningstillfället för full återbetalning. Detta gäller under förutsättningen att utförandet av beställd tjänst inte har påbörjats. För tjänst som har utförts, t.ex att vi redan har haft vår bokade fotografering (oavsett om bilder levererats eller ej) eller om digitala bilder har levererats så gäller ingen ångerrätt då det inte kan garanteras att nedladdade bilder har kopierats eller sparats ändå (detta gäller alla digitala tjänster).

Anmärkning om fel skall göras inom 7 arbetsdagar från leverans, därefter anses bilderna godkända.

Hur får jag använda bilderna jag köpt?

Som privatperson så får bilder som tagits av mig användas privat utan begränsning om inget annat avtalats i förväg, dvs att bilder får skrivas ut hur många gånger som så önskas för att hängas upp på väggen, läggas i fotoalbum eller ramas in för att visas upp hemma hos sig eller släktingar. Bilder får oftast också användas fritt digitalt på ens sociala medier som exempelvis Facebook, Instagram osv under förutsättning att bilderna inte beskärs eller redigeras i efterhand utan fotografens tillåtelse eller godkännande. Detta för att fotografens stil, estetik och konstnärliga anda skalla bevaras (vilket också förmodligen är anledningen till att du valt just mig som fotograf). Om det inte avtalats är det alltså inte godkänt att applicera t.ex 13 olika filter och beskära bilden så pass mycket så att bildens innehåll och "betydelse" förändras (viss beskärning pga av vissa sociala mediers utformning är ok så som Instagrams flöde då bildformatet är mindre än själva fotografiernas format som kommer ut ur kameran). Om bilder publiceras på sociala medier och webben så skulle jag bli väldigt glad om man inte glömmer att nämna fotografens namn (i det här fallet, mitt) i texten eller t.o.m tagga mitt företag så andra kan hitta till mig också. Använd då gärna vid publicering "Fotograf Jiannis Smalios", "www.smaliosfoto.se" eller tagga mig på:

Instagram: @jsmalios_foto
Facebook: @jsmalios_foto eller Fotograf Jiannis Smalios

Är du osäker så kan du vara lugn, innan varje beställd fotografering så skriver vi ett kontrakt med allt som ingår, villkor och förväntningar från båda parterna osv.

Som fotograf förbehåller jag mig rätten att använda bilderna i min egna marknadsföring på denna hemsida samt på min egna sociala kanaler och i tryckt form.

Polaroid-upplevelse?

Om du är en som som jag och älskar upplevelsen av att fånga ett ögonblick och se ditt unika verk komma till liv direkt på plats, då är polaroid något för dig. Du kommer se ditt verk (för tro det eller ej, det är ett konstverk) framkallas i det speciella ögonblicket, när det avslöjar sig i dina händer på bara några få minuter. Varje framkallning är unik och original, inga riktiga kopior kan göras på vare sig ögonblick eller film (men oroa dig inte, jag skannar bilderna för att göra digitala kopior). Varje gång avtryckaren trycks av så skapas nya och unika upplevelser med varje bildtagning. Behåll dina utskrifter eller skicka dem vidare till familjen, de är ett minne i fysisk form.

Varenda bild som tas räknas och går inte att ångra eller ändra i efterhand. Här handlar det om kreativitet och nostalgi, tänka tillbaka till den tid då man fick vänta i flera veckor efter att man lämnat in sina filmrullar för framkallning tills man fick se resultatet, för det är endast då man fick se om man faktiskt gjorde rätt eller inte, detta är lite samma sak fast det går något snabbare!

Jag dyker upp med mina polaroid kameror runt halsen och fokuserar på att bara dokumentera med polaroider, eller så kan vi alltid lägga till polaroidporträtt i era digitala bröllopspaket / porträttpaket. Kanske har du redan en fotograf för dagen (om inte, så vet du var jag finns) men vill gärna komplettera hen med analoga bilder. Inget krångel att behöva köpa in egen polaroid kamera och film, det tillhandahåller jag tillsammans med min expertis och konstnärliga öga! Jag dokumenterar stunderna från er dag på ett lite mer drömmigt, klassiskt sätt. Skicka bara ett mejl eller kontakta mig via frågeformuläret för en prisförfrågan.

FINA ORD FRÅN MINA KUNDER

"Vi bokade Jiannis som vår bröllopsfotograf och han var helt fantastisk! Han var hjälpsam, trevlig och varm som person. Han gjorde så mycket mer än bara ett jobb och gjorde det lilla extra hela tiden för att få så bra bilder som möjligt!"

Fredrik & MariaBröllopspaket 2024-2025Detta ingår i alla paket


♡ Planeringsmöten och konsultation.

♡ Tjuvkik inom 48 timmar efter bröllopet där ni får 10 st bilder att dela med era nära och kära eller lägga upp på sociala medier.

♡ Bildhantering och lätt retuschering för bästa möjliga resultat.

♡ Färg och svartvit version av alla bilder samt i högupplöst och webbanpassat format för egen utskrift.

♡ Personligt webb-galleri med alla era bilder, klara för nedladdning.

♡ Mitt engagemang och passion för att fånga er stora dag!

PAKET 01

Maxi (12 tim)

Ett heldags-paket för dig som vill få med allt!


- All-in fotografering i 12 sammanhängande timmar, räcker till det mesta, exempelvis förberedelser + first look + porträtt + vigsel + mingel + middag + fest.


- Inkluderat minst 600 st utvalda bilder.


- 20 fria mil ingår kostnadsfritt för resa till er vigsel-ort (därefter 50 sek/milen).


- Kostnadsfri provfotografering inom 5 mil från Nora ingår (därefter 50 sek/milen) - inklusive 10 foton för t.ex inbjudan/save the date eller bildspel på bröllopet.


- Valfri porträttfotografering på er första årsdag inklusive 10 st bilder (värde 4200 sek), resekostnader kan tillkomma.

Inkluderar även:

- Lyxigt fotobok 30x30 cm 20 sidor (värde 4500 sek).


- 1st utskrift Fine Art 30x40 cm (värde 1200 sek)Pris

32000 sek

inkl moms


PAKET 02 (POPULÄRAST)

Mega (9 tim)

Mitt populäraste paket för dig som vill få med det viktigaste från större delen av dagen.


- Fotografering i 9 sammanhängande timmar, räcker oftast till exempelvis förberedelser + porträtt + vigsel + middag.


- Inkluderat minst 450 st utvalda bilder.


- 20 fria mil ingår kostnadsfritt för resa till just er vigsel-ort (därefter 50 sek/milen).


- Kostnadsfri provfotografering/preshoot inom 5 mil från Nora ingår (därefter 50 sek/milen) - inklusive 10 foton för t.ex inbjudan/save the date eller bildspel på bröllopet.


Inkluderar även:

- 1st utskrift Fine Art 30x40 cm (värde 1200 sek).


- 10st utskrifter 10x15 cm i fin träbox.


Pris

25000 sek

inkl moms


 

PAKET 03

Medi (6 tim)

Halvdagspaket för dig som ex. har planerat ett lite mindre bröllop.


- Fotografering i 6 sammanhängande timmar, räcker oftast till exempelvis porträtt + vigsel + riskastning + mingel + en bit in på middagen.


- Inkluderat minst 300 st utvalda bilder.


- 10 fria mil ingår kostnadsfritt för resa till just er vigsel-ort (därefter 50 sek/milen).


- Kostnadsfri provfotografering/preshoot inom 5 mil från Nora ingår (därefter 50 sek/milen) - inklusive 10 foton för t.ex inbjudan/save the date eller bildspel på bröllopet.

Inkluderar även:

- 1st utskrift Fine Art 30x40 cm (värde 1200 sek).Pris

18000 sek

inkl moms


 

PAKET 04

Mini (3 tim)

Minsta paketet för dig med tightare budget, som vill ha det väsentliga eller som vill ha ett större alternativ till borglig vigsel i rådhuset.


- Fotografering i 3 sammanhängande timmar, räcker oftast till exempelvis porträtt + vigsel + gruppbilder + brudskål.


- Inkluderat minst 150 st utvalda bilder.


- 6 fria mil ingår kostnadsfritt för resa till just er vigsel-ort (därefter 50 sek/milen).


- Köp till en provfotografering för t.ex save the date eller bildspel på bröllopet för endast 1200 sek (värt ca 5000sek).


- Kan endast bokas tidigast 3 månader innan bröllop (för vigsel lördag & söndag under högsäsong Juni-September), ingen tidsbegränsning för vigsel på vardagar (måndag till fredag) eller helg under lågsäsong Oktober - Maj.

Inkluderar även:

- 10st utskrifter 10x15 cm i fin träbox.
Pris

12000 sek

inkl moms


PAKET 05

Porträtt (1,5 tim)

Detta är utmärkt för dig som gifter dig i rådhuset eller som enbart vill ha vigseln dokumenterad samt några porträtt och familjebilder.


- Fotografering i 1,5 timme, räcker lagom till porträttbilder + vigsel.


- Inkluderat minst 60 st utvalda bilder.


- Kostnadsfritt i Örebro stad samt en 3 mil radie från Nora (därefter 50 sek/milen).


- Köp till en provfotografering för t.ex save the date eller bildspel på bröllopet för endast 1200 sek (värt ca 5000sek).


- Kan endast bokas tidigast 2 månader innan bröllop under högsäsong Maj-September, ingen tidsbegränsning för vigsel under lågsäsong Oktober - April.

Pris

8500 sek

inkl moms


PAKET 06

Destination Europa / Elopement

Här skapas nya traditioner utanför landets gränser, kanske bland vita hus & blått hav i grekiska ö-världen (FIY jag pratar flytande grekiska som tidigare ö-bo), längs spanska rivieran, de italienska vindistrikten eller magnifika vyerna i skotska highlands, ja oavsett var så är jag med er från start till slut på detta äventyr.


- Fotografering hela bröllopsdagen, från exempelvis förberedelser till danza bonanza eller om vi ska ut på en heldags-hike eller annat äventyr, jag är med!


- Inkluderat minst 600 st utvalda och redigerade bilder.


- Kostnadsfri provfotografering/preshoot inom 5 mil från Nora ingår (därefter 50 sek/milen) - inklusive 10 foton för t.ex inbjudan/save the date eller bildspel på bröllopet.


- Resa och boende ingår i priset.


- Vill ni lägga till en extra dag? 3 timmar extra fotografering kvällen innan eller morgonen efter bröllopet för 8000 sek inklusive ca 150st bilder.

Inkluderar även:

- 2st Fine Art utskrifter 30x40 cm.


- Fotobok 30x30 cm
Pris

45000 sek

inkl moms


Priser och paket på denna hemsida kan komma att revideras under tidens gång.
Överenskommet pris vid påskrivet avtal gäller.


Självklart kan vi även anpassa ert bröllop efter egna önskemål om innehåll,

skicka en förfrågan via kontaktformuläret nedan så ska jag göra mitt bästa

för att ni ska få ut det mesta från er bröllopsfotografering!

Tillval

  • Lägg till extra-timme - 2500 sek/tim
  • Utskrift Fine Art 30x40 cm - 1200 sek
  • Utskrift Fine Art 50x70 cm - 2500 sek
  • Lyxig fotobok (lay-flat) 30x30 cm 20 sidor - 4500 sek
  • "Say YES To The Dress" fotografering inklusive 20st bilder - 2000 sek
  • TIPS* Vintage Polaroid-bilder (8-16st) - 800 sek


Är ert datum ledigt?

Vänta inte med att höra av er, jag tar bara ett visst antal bröllop

per år så lediga datum är begränsade!


Låt oss nu göra något fantastiskt tillsammans!

Det går att välja fler än ett alternativ.

Vänligen markera det alternativ som intresserar er mest, det går jättebra att markera flera alternativ.

Så här glad är jag när vi fotar tillsammans!