Love for Sweden.


Deras ord, inte mina!

Torsdag 3e Augusti 2023. Ca en timma nordväst om Nora och körandes från asfaltbelagd landsväg till guppig grusväg så kommer jag så småningom fram till ett supermysigt Airbnb alldeles intill sjön Saxen utanför Hällefors. Ett väldigt avskilt ställe och ett litet (två rättare sagt) hus med ett stort trädäck och egen brygga och båtplats, idylliskt kan man säga och perfekt semesterboende. Hit hittade paret Luisa och Chris från Tyskland för andra gången, efter att ha varit här på semester förut så bestämde dom sig också för att gifta sig på samma plats med endast dom närmaste, familjen och några få vänner. Självklart så var dom ju också ute efter en fotograf som skulle föreviga deras fina bröllop, och det var så roligt när jag fick deras förfrågan i min inkorg.

Jag traskar först in för att hälsa på dom inblandade och annonserar att jag nu är på plats, under denna tid så höll fortfarande bruden på att förbereda sig med sina väninnor, brudgummen hade inte börjat än (inte så konstigt?). Huvudbostaden var den som skulle agera middag/festlokal efter vigseln och var ju såklart utrustat med både fint kök och vardagsrum samt sovplatser. Byggnaden bredvid verkade vara några extra sovplatser samt bastu som ingår i boendet men som för dagen fick vara avstängd och vara ombytesrum istället.


Efter lite hälsningar så går jag tillbaks till bilen för att hämta min ryggsäck med min utrustning och några fina vita paraplyer med träskaft som jag brukar använda på bröllop om det regnar, såå fina och en dag som denna lär dom behövas, för ja, det regnar lite.


Men men, jag har ingen tid att förlora, dags att sätta igång! Jag börjar med att gå runt lite och fotografera omgivningen, små detaljer, dekorationer och gäster som börjar dyka upp.

Detta är verkligen inget stort bröllop, utan snarare ett firande av kärleken mellan ett par och sina absolut närmaste i familjen som tagit sig hela vägen hit för att bevittna denna fina ceremoni. Ceremonin i sig hölls på tyska då vigselförrättaren också är från Tyskland (paret hade redan officiellt gift sig borgligt tidigare på hemmaplan men valde att ha en extra ceremoni för deras gästers skull). Att ceremonin hölls på tyska var absolut inga bekymmer för mig, mycket av språket kan man nästan förstå som svensk då språken är rätt lika (inte allt) men en del förstod man ändå.


En vacker brud började sakta kliva fram hand i hand med sin mamma, och båda hade svårt att hålla tårarna tillbaka medans dom sakta klev fram för att möta hennes blivande man.

Efter en fin och ganska känslosam vigsel så sa båda JA till varandra och under jubel så tog dom båda sina första (ish) steg som ett gift par och äkta makar! Wohoo!


I vanlig ordning så följde det gratulationer och så togs det lite enklare grupp- och familjebilder innan vi drog oss undan lite för att fortsätta med våra fina bröllopsporträtt i det härlig duggiga vädret! :-)

En liten stund senare så rundar vi av, Chris och Luisa kan nu återgå att spendera resten av dagen och kvällen med deras gäster som har fått mingla lite under tiden vi varit borta. Next up, middag och fest! Men det är tyvärr inget jag kommer dokumentera denna gång utan jag avslutar min dag på det finaste sättet och i goda händer. Det var mig en stor ära att jag fick föreviga deras dag och jag hoppas att dom får ett lyckligt och kärleksfullt liv!