Bröllopsfotograf i Örebro län

Har du och din käraste äntligen tagit det stora steget? Gratulerar! 

Det är något speciellt med bröllop och två personer som startar ett helt nytt äventyr

som äkta makar, oavsett om det är stort bröllop eller enklare vigsel.

Som fotograf så delar jag er glädje och kärlek på er stora dag, en dag som ni förmodligen

har planerat länge! 

Hur vet ni att jag är rätt fotograf för er?♡ Ni gillar min bildstil, ljuset och färgerna!

♡ Ni föredrar icke-traditionella, spontana, naturliga bilder och inte enbart uppställda porträtt.

Ni värdesätter personkemin samt rak o tydlig kommunikation!

Ni vågar visa era känslor och älskar att kyssas, kramas och ha roligt!

Ni vill tänka tillbaka till er bröllopsdag och minnas hur njutfullt och roligt ni hade det tillsammans med familj och vänner!Stämmer allt ovan, då har ni hittat rätt!

Så vänta inte med att höra av er, jag har endast två lediga datum kvar sommaren 2023, 17/6 samt 19/8!

Låt mig ge er gåvan av att vara fullt närvarande,

för ni förtjänar att njuta av varje ögonblick!

Mitt mål som er fotograf är, att från första sekunden som jag finns på plats, att vara ert stöd, att maximera tiden ni får på er dag genom att fånga stunder, detaljer, stora och små möten, tårar, skratt och leenden, kramar, kyssar och lycko-blickar som ni kan se tillbaka till och återuppleva alla känslor igen i många lyckliga år framåt. Jag är den som kan servera ett glas bubbel när ingen annan finns i närheten, jag kan ge en hjälpande hand åt dina äldre släktingar att ta sig upp för trappor eller kliva ur bilen, o rättar till klänningen eller slipsen om jag ser att det ser lite tokigt ut. Det enda ni behöver göra är att njuta av stunderna och den tid ni har tillsammans med alla nära och kära!


Jag håller mig i bakgrunden och smälter in bland gäster eller omgivningen, skrattar, skämtar och är lättsam att prata med och är duktig på att se små detaljer som man ofta glömmer bort vid ett bröllop, detaljer som man inte vet att dom finns där förens man ser det på bild och plötsligt slår det en med ett leende, "ja just ja!". Men det är bra, för då har man lyckats fokusera på rätt saker den dagen, att må bra, ha roligt med nära o kära och vara avslappnad utan att tänka på för mycket, leva i stunden och nuet, och då vet jag att jag har gjort ett bra jobb och ni ha investerat väl med era bröllopsbilder! Att få komma med alla dessa stunder som man minns men också annat som man inte tänkt på under dagen, att få återuppleva känslorna, det är det viktigaste. Bilder finns kvar i många år, men känslorna finns där för evigt, och kan man koppla känslan till bilden, då kommer man aldrig glömma det.

Hur det går till, steg för steg

FAQ

1. Bokning

Bokning sker enklast via kontaktformuläret eller e-post (svarar oftast inom 24 timmar). Tips! Ju tidigare desto bättre för att säkerställa att jag är tillgänglig på er stora dag, dom flesta bokar ca ett år innan! Datumet är bokat när avtalet är påskrivet och bokningsavgiften på 5000 sek är inbetald (dras självklart av från slutsumman vid slutfakturan).

2. Möte

När er bokning är bekräftad så har vi ett första möte där vi ses vi på en liten lunch eller fika tillsammans och går igenom era tankar, idéer, önskemål och annan praktisk information som kan vara nödvändigt för mig och er att veta inför bröllopet, självklart kan vi också ta detta via webbkamera om ni inte vill ses personligen. Informationsmöte kan vi också ta innan ni bestämmer er att anlita mig.

3. Avstämning & pre-shoot

Jag har rekat möjliga fotoplatser vid och runt vigselplatsen samt middag/festlokalen lite i förväg men tar gärna en extra promenad med er båda ca 1-3 månader innan er stora dag samt stämmer av schemat och sista detaljerna. Här passar vi även på att göra en parfotografering (om ni vill) lagom innan bröllopet för att ni ska få känna hur det är att jobba med mig.

4. Bröllopsdagen

Dagen till ära!
Jag tar hand om fotograferingen de timmar vi kommit överens om. Det enda ni behöver göra är att njuta av dagen tillsammans och låt mig fånga er kärlek som är grunden till ert framtida liv som äkta makar! Känner ni att timmarna inte räcker till går det alltid att lägga till extra timmar så ni inte går miste om fina ögonblick!

5. Förhandstitt & slutfaktura

Inom 48 timmar så kommer en liten sneak-peak på ca 10 bilder från bröllopet som ni kan lägga upp på era social medier som bevis på att ni nu är gifta, eller för att ni bara vill dela med er till nära och kära! Samtidigt skickas även slutfakturan ut med 14 dagar betalningsvillkor.

6. Bildleverans

Ca 2-8 veckor senare (beroende på valt paket) skickar jag ut alla bilder via ett webbgalleri i högsta upplösning för er att ladda ner, det går också att välja mindre mer webbanpassad upplösning för publicering på sociala medier, hemsida eller blogg, och alla levereras i både färg samt svartvita kopior som ni sedan kan använda hur ni vill i privata sammanhang.

Små funderingar

Kan man anlita dig endast i Nora?

Jag utgår från Nora i Örebro län men jag älskar att resa och accepterar gladeligen uppdrag i andra län också samt i hela Sverige och världen, dock för längre resor tillkommer reseersättning och övrigt enligt överenskommelse (t.ex, milersättning, resebiljetter, övernattning vid fotografering längre än 10 tim mm).

Jag har en extra liten plats i hjärtat för att fota bröllop i Grekland och ön Kos (dels för att jag själv vuxit upp där), så har ni planer på att gifta er på en fin idyllisk plats där så följer jag gärna med (jag pratar ju flytande grekiska så jag kan agera översättare/koordinator också)!

Bilderna, vad, hur och när får jag dem?

Bröllopsbilderna levereras digitalt via ett bildgalleri där ni själva kan ladda ner på valfri dator, platta eller smartphone, alltid i JPEG-format med högsta möjliga kvalitet både i färg och svartvitt för utskrift, det går även att välja att ladda ner i mindre kvalitet för publicering på webben och sociala medier.

Hur lång tid det tar att få sina bilder levererade beror på valt paket och tidsåtgång, för 2 timmars fotografering tar de ca 2-4 veckor medans en hel dags bröllop tar mellan 4-8 veckor beroende på om det är hög- eller lågsäsong (man får alltid ett litet smakprov senast 48 tim efter vigseln som man kan lägga upp på sina sociala medier eller skicka till inbjudna som kanske inte kunde närvara).

Hur betalar jag?

Jag tar ut en bokningsavgift på 5000 sek så ni kan vara säkra att jag är tillgänglig och bokad för er dag (med 14 dagars full retur/ångerrätt, återbetalas ej efter detta), sen har ni gott om tid att välja vilket paket som passar er bäst i efterhand. Denna bokningsavgift ska betalas inom 14 dagar från förbokning för att datumet ska vara garanterat för er.

Jag tar tyvärr inte emot kontanter eller kortbetalningar så betalning sker via faktura (som också har 14 dagars betalningsvillkor) för det behöver jag fullständigt namn, adress och e-post för fakturering. Det går även bra att betala med SWISH och då skickas ett digitalt kvitto till angiven mejladress efter mottagen betalning. Vid eventuell försening av betalning skickas en påminnelse med en förseningsavgift.

Vad händer om det är dåligt väder?

Kort sagt: Omfamna dagen som den är! Vädret är nog det enda som inte går att påverka oavsett hur mycket man önskar att det vore annorlunda, men vi kommer ha kul och får jättefina bilder även i regn och rusk, bara man själv är öppen för det! Men du kan vara lugn, jag brukar jag alltid se till att ha en plan B. Vid lätt regn och stänk, snö eller blåst, sol eller värmebölja så kör vi som planerat så länge det inte finns allvarlig risk för skador eller sjukdom, där tar vi inga risker för vare sig kropp eller utrustning! Paraplyer funkar jättebra vid sådana tillfällen det regnar lite (jag har alltid med mig egna fina vita som passar utmärkt att fotas med), kanske finns det träd i närheten som skyddar eller tak, veranda osv. Vid storm eller ösregn så fotar vi inomhus såklart och gör det bästa vi kan på det sättet.

Vad är det för speciellt med Fine Art utskrifter?

Fine Art utskrift innebär att bilderna skrivs ut på ett arkivbeständigt papper i museum-kvalitet som inte riskerar att gulna över tid som ett vanligt fotopapper kan göra.

Mina bilder skrivs ut på ett lyxigt och tjockt matt papper på 310 gsm (gram per kvadratmeter), det ger en extra lyxig känsla som är så gott som redo att hängas upp som den är, med eller utan ram!

Vad är det som jag betalar för?

Bilder och utskrifter är ju en självklarhet, men utöver det så får ni min tid och engagemang! Priset beror för det mesta på hur lång tid det tar totalt från att ni bokat tills ni har fått er bilder levererade. Den mesta av tiden läggs ner efter själva fotograferingen och avser inte bara själva plåtningen utan även allt för- och efterarbete, vilket man kanske inte alltid tänker på att det tar lite tid. Med det menar jag all förberedelse av utrustning, spaning av möjliga platser att fota på, resekostnader och försäkringar, sortering av alla bilder (som kan vara upp till några tusen efter en dags bröllop) med eventuell efterbehandling och retuschering som kan ta många fler timmar extra än just den faktiska tiden som man fotograferas, vilket bara det har tagit många års lärande och testande.

Alla priser är inklusive moms för privatpersoner och jag innehar F-skattesedel!

Kan vi boka ett lägre paket och sedan uppgradera?

Är man osäker på hur mycket tid ni vill ha mig på plats så går det alltid boka ett mindre paket och sedan uppgradera till ett större i efterhand, gör man det fram till dagen innan bröllopet så ingår då även allt som inkluderas i paketet (utskrifter, album osv), om man däremot väljer att uppgradera på er bröllopsdag så är det då endast debitering per timme som gäller, och vid det fallet man kommer upp i samma antal timmar som ett färdigt paket så ingår inte allt extra som inkluderas i det större paketet, utan endast fotografering och ca 50st bilder/timme.

Så det lönar sig att boka ett större paket för att säkerställa att man får så mycket som möjligt ur sin investering. Att nedgradera paket går tyvärr inte om man väl gjort sitt val och betalt bokningsavgift då jag kan redan ha tackat nej till andra brudpar som också velat boka mig för ett likvärdigt eller större paket.

Ångerrätt

Som privatperson som omfattas din bokning av distansavtalslagens bestämmelser. Du har rätten att ångra din bokning inom 14 dagar från bokningstillfället för full återbetalning. Detta gäller under förutsättningen att utförandet av beställd tjänst inte har påbörjats. För tjänst som har utförts, t.ex att vi redan har haft vår bokade fotografering (oavsett om bilder levererats eller ej) eller om digitala bilder har levererats så gäller ingen ångerrätt då det inte kan garanteras att nedladdade bilder har kopierats eller sparats ändå (detta gäller alla digitala tjänster).

Anmärkning om fel skall göras inom 7 arbetsdagar från leverans, därefter anses bilderna godkända.

Hur får jag använda bilderna jag köpt?

Som privatperson så får bilder som tagits av mig användas privat utan begränsning om inget annat avtalats i förväg, dvs att bilder får skrivas ut hur många gånger som så önskas för att hängas upp på väggen, läggas i fotoalbum eller ramas in för att visas upp hemma hos sig eller släktingar. Bilder får oftast också användas fritt digitalt på ens sociala medier som exempelvis Facebook, Instagram osv under förutsättning att bilderna inte beskärs eller redigeras i efterhand utan fotografens tillåtelse eller godkännande. Detta för att fotografens stil, estetik och konstnärliga anda skalla bevaras (vilket också förmodligen är anledningen till att du valt just mig som fotograf). Om det inte avtalats är det alltså inte godkänt att applicera t.ex 13 olika filter och beskära bilden så pass mycket så att bildens innehåll och "betydelse" förändras (viss beskärning pga av vissa sociala mediers utformning är ok så som Instagrams flöde då bildformatet är mindre än själva fotografiernas format som kommer ut ur kameran). Om bilder publiceras på sociala medier och webben så skulle jag bli väldigt glad om man inte glömmer att nämna fotografens namn (i det här fallet, mitt) i texten eller t.o.m tagga mitt företag så andra kan hitta till mig också. Använd då gärna vid publicering "Fotograf Jiannis Smalios", "www.smaliosfoto.se" eller tagga mig på:

Instagram: @jsmalios_foto
Facebook: @jsmalios_foto eller Fotograf Jiannis Smalios

Är du osäker så kan du vara lugn, innan varje beställd fotografering så skriver vi ett kontrakt med allt som ingår, villkor och förväntningar från båda parterna osv.

Som fotograf förbehåller jag mig rätten att använda bilderna i min egna marknadsföring på denna hemsida samt på min egna sociala kanaler och i tryckt form.

Polaroid-upplevelse?

Om du är en som som jag och älskar upplevelsen av att fånga ett ögonblick och se ditt unika verk komma till liv direkt på plats, då är polaroid något för dig. Du kommer se ditt verk (för tro det eller ej, det är ett konstverk) framkallas i det speciella ögonblicket, när det avslöjar sig i dina händer på bara några få minuter. Varje framkallning är unik och original, inga riktiga kopior kan göras på vare sig ögonblick eller film (men oroa dig inte, jag skannar bilderna för att göra digitala kopior). Varje gång avtryckaren trycks av så skapas nya och unika upplevelser med varje bildtagning. Behåll dina utskrifter eller skicka dem vidare till familjen, de är ett minne i fysisk form.

Varenda bild som tas räknas och går inte att ångra eller ändra i efterhand. Här handlar det om kreativitet och nostalgi, tänka tillbaka till den tid då man fick vänta i flera veckor efter att man lämnat in sina filmrullar för framkallning tills man fick se resultatet, för det är endast då man fick se om man faktiskt gjorde rätt eller inte, detta är lite samma sak fast det går något snabbare!

Jag dyker upp med mina polaroid kameror runt halsen och fokuserar på att bara dokumentera med polaroider, eller så kan vi alltid lägga till polaroidporträtt i era digitala bröllopspaket / porträttpaket. Kanske har du redan en fotograf för dagen (om inte, så vet du var jag finns) men vill gärna komplettera hen med analoga bilder. Inget krångel att behöva köpa in egen polaroid kamera och film, det tillhandahåller jag tillsammans med min expertis och konstnärliga öga! Jag dokumenterar stunderna från er dag på ett lite mer drömmigt, klassiskt sätt. Skicka bara ett mejl eller kontakta mig via frågeformuläret för en prisförfrågan.

FINA ORD FRÅN MINA KUNDER

”Vi är så nöjda med Jiannis som vår bröllopsfotograf! Han har varit mycket engagerad och mån om att hela processen, från planering, genomförande och leverans av färdiga foton ska bli så bra som möjligt. Jiannis är tillmötesgående, social och enkel att ha att göra med. Han fick oss som är foto-ovana att känna oss avslappnade under fotograferingen och levererade många fina bilder!"

Nina & Daniel

Bröllopspaket

2023 - 2024Detta ingår i alla paket


♡ Planeringsmöte och konsultation.

♡ Sneak-peek inom 48 timmar efter bröllopet där ni får 5-10 st bilder att dela med era nära och kära eller lägga upp på sociala medier.

♡ Bildhantering och lätt retuschering för bästa möjliga resultat.

♡ Färg och svartvit version av alla bilder samt i högupplöst och webbanpassat format för egen utskrift..

♡ Digital leverans av bilder via ett webb-galleri.

♡ Mitt engagemang och passion för att fånga er stora dag!


Maxi - 12 tim


- All-in fotografering i 12 sammanhängande timmar, räcker till i princip allt, förberedelser + porträtt + vigsel + riskastning + mingel + middag + fest + tårta.


- Inkluderat minst 600 st utvalda bilder.


- Resa upp till 15 mil enkel väg från Nora ingår kostnadsfritt (därefter 50 sek/milen).


- Provfotografering/preshoot inom 15 mil från Nora ingår (därefter 50 sek/milen) - för t.ex inbjudan/save the date eller bildspel på bröllopet.


- 2st utskrift Fine Art 30x40 cm (värde 2400 sek)


- Lyxig fotobok 30x20 cm 20 sidor (värde 3000 sek).


- BONUS Få en extra liten överraskning när ni bokar gravid, nyfödd eller familjefotografering hos mig! 
PRIS SEK

- 26 000 -

inkl moms


Mega - 9 tim


- Fotografering i 9 sammanhängande timmar, räcker oftast till exempelvis förberedelser + porträtt + vigsel + riskastning + middag.


- Inkluderat minst 450 st utvalda bilder.


- Resa upp till 12 mil från Nora ingår kostnadsfritt (därefter 50 sek/milen).


- Kostnadsfri provfotografering/preshoot inom 12 mil från Nora ingår - för t.ex save the date eller bildspel på bröllopet.- 2st utskrifter Fine Art 30x40 cm (värde 2400 sek).

PRIS SEK

- 20 000 -

INKL MOMS


Medi - 6 tim


- Fotografering i 6 sammanhängande timmar, räcker oftast till exempelvis förberedelser + porträtt + vigsel + riskastning.


- Inkluderat minst 300 st utvalda bilder.


- Resa upp till 6 mil från Nora ingår kostnadsfritt (därefter 50 sek/milen).


- Provfotografering/preshoot inom 6 mil från Nora ingår - för t.ex save the date eller bildspel på bröllopet.- 1st utskrift Fine Art 30x40 cm (värde 1200 sek).PRIS SEK

- 15 000 -

INKL MOMS


Mini - 3 tim


- Fotografering i 3 sammanhängande timmar, räcker oftast till exempelvis porträtt + vigsel.


- Inkluderat minst 150 st utvalda bilder.


- Resa upp till 6 mil från Nora ingår (därefter 50 sek/milen).


- Provfotografering/preshoot inom 6 mil från Nora ingår - för t.ex save the date eller bildspel på bröllopet.


- 10st utskrifter 10x15 cm.- Kan endast bokas tidigast 3 månader innan bröllop (för vigsel lördag & söndag under högsäsong Juni-September), ingen tidsbegränsning för vigsel på vardagar (måndag till fredag) eller helg under lågsäsong Oktober - Maj.PRIS SEK

- 9 000 -

INKL MOMS
Priser och paket på denna hemsida kan komma att revideras under tidens gång.
Överenskommet pris vid påskrivet avtal gäller.


Självklart kan vi även anpassa ert bröllop efter egna önskemål om innehåll,

skicka en förfrågan via kontaktformuläret nedan så ska jag göra mitt bästa

för att ni ska få ut det mesta från er bröllopsfotografering!

Tillval

  • Lägg till extra-timme för 2000 sek/tim
  • Utskrift Fine Art 30x40 cm 1200 sek
  • Utskrift Fine Art 50x70 cm 2500 sek
  • Lyxig fotobok 30x20 cm 20 sidor 3000 sek
  • TIPS* Vintage Polaroid-bilder (8-16st) 800 sek


Är ert datum ledigt?

Vänta inte med att höra av er, jag tar bara ett visst antal bröllop

per år så lediga datum är begränsade!


Låt oss nu göra något fantastiskt tillsammans!

Vänligen markera det alternativ som intresserar er mest, det går jättebra att markera flera alternativ.

Så här glad är jag när vi fotar tillsammans!